Curs de formare profesională destinat responsabililor cu bunăstarea animalelor din centrele de colectare și din punctele de control

cuiCUI SE ADRESEAZĂ

Cursul este destinat responsabililor cu bunăstarea animalelor din centrele de colectare și din punctele de control. În sarcina acestora intră instruirea personalului, precum și verificarea respectării normelor de bunăstarea animalelor din unitate. Cursul este obligatoriu în conformitate cu prevederile Reg. Cons. nr. 1/2005/CE.

certificareCERTIFICARE

Participanților la curs li se eliberează de către FATII-ARTRI un certificat de participare, care are o valabilitate de 5 ani.

 

structura_cursSTRUCTURA CURSULUI

Durata cursului este de 8 ore (1 zi), cursul fiind structurat într-o parte practică și o parte teoretică. Partea practică constă în prezentarea unor materiale video, imagini, urmate de discuții. Fiecare cursant primește și un suport de curs.

continutCE CONȚINE CURSUL

Tematica cursului este cea precizată în Reg. Cons. 1/2005/CE privind protecția animalelor în timpul transportului  De asemenea, se prezintă standardele minime privind protecția animalelor de fermă, precum și modul de autorizare a centrelor de colectare, respectiv a punctelor de control.

EXAMINARE

Cursul se finalizează cu susținerea unui examen cu durata de 40 de minute, care constă într-o probă scrisă sub forma unui test de tip grilă cu 30 de întrebări, fiecare întrebare având câte 4 răspunsuri posibile. Pentru promovarea examenului este necesar să se răspundă corect la cel puţin 22 de întrebări.